Pravila

Pravila našega strežnika in discorda
  • Pravila so le indikatorji kakšno obnašanje pričakujemo, glede na situacijo se lahko osebje odloči za različne sankcije oz. kazni.

  • Če igralec v 30 dneh nabere več kot 60 kršitev je avtomatsko ban.

  • Igralec ima 12 ur časa, da kršitev prijavi. Če tega v temu roku ne stori, se smatra kot da se nič ni zgodilo.

  • Osebje ima vedno zadnjo besedo. Tudi, če neka stvar ni izrecno zapisana v pravilih.

  • Kakršnokoli izogibanje zadani kazni, je kaznovano s hujšo kaznijo.

Naslednja pravila veljajo tako na discordu kot tudi na MC strežniku. Zaupamo vaši presoji in verjamemo, da se jih boste držali.

Spoštovanje in obnašanje

Naš cilj je zagotoviti prijazno in spoštljivo okolje, v katerem se vsak igralec počuti dobrodošlo, zato neprimernega in nespoštljivega vedenja NE odobravamo. Nedolžne šale so dovoljene, vendar je pomembno, da spoštujete soigralce ter jih ne napadate s kakršnimi koli rasističnimi, religijskimi ali ostalimi žaljivkami. Od vas se pričakuje splošen bonton vedenja na internetu.

Pomembno je, da se držite tudi Discordovih pravil, ki so zapisana na https://discord.com/terms. Kršitev ne toleriramo.

Kršitve vključujejo, vendar niso omejene na: spam, scammanje, prosjačenje, spodbujanje škodujočega vedenja, nadlegovanje, rasizem, neprimerna imena in skini.

Oglaševanje

Oglaševanje ostalih strežnikov ali skupnosti je strogo prepovedano. Prav tako je prepovedano oglaševanje našega strežnika drugod. V to je zavzeto pošiljanje IP naslovov, Discord povabil ter spletnih strani brez dovoljenja osebja. Takšni kršitelji bodo takoj trajno odstranjeni iz vseh naših strežnikov.

Če ste vodja večje skupnosti in vas zanima partnerstvo, stopite v kontakt s članom višjega osebja (SgtPolde, budi1200, nobodyeditor).

Škodovanje strežniku

Vsako namerno škodovanje strežniku je striktno nedovoljeno. V to kategorijo je vključeno škodovanje kvaliteti igranja ostalim igralcem, kot tudi napadanje strežnika samega.

Kršitve vključujejo, vendar niso omejene na: gradnja lag naprav, griefanje*, claim trollanje. * dovoljeno v primeru, da ozemlje ni zaščiteno. Razen če se na nezaščitenem ozemlju nekaj aktivno gradi.

PVP

PVP je dovoljen. Izguba stvari pa je popolnoma vaša krivda in zanjo ne prevzemamo odgovornosti (tudi v primeru kraje ). Če vam PVP ni všeč, si ga lahko izklopite/vklopite z ukazom /pvp. Prijave, ki bi lahko bile preprečene z izklopom PVP-ja bodo zaprte.

Izjeme pri tem so seveda tp, tpa, tpahere, pwarp, ... pasti in ubijanja. Prav tako ni dovoljeno kakršnokoli ubijanje na zaščitenih območjih, oz. vsepovsod kjer igralca ne moreš fizično napasti z orožjem (npr. z lavo, itd.).

Goljufanje

Prepovedana je vsakršna uporaba hacked clientov, exploitov, cheatov, modov in goljufij, ki vam omogočajo nepošteno prednost pred drugimi igralci. V primeru, da kršite to pravilo se vam dodeli 12-urna zaporna kazen ali ban.

Izjema so dodatki, ki so izključno kozmetični ali pa dodajajo nivo uporabnosti kot npr. Minimap ali HUD modi.

Računi in zasebnost

Kot strežnik skrbimo za varnost vaših osebnih podatkov. Zato dejanj, ki bi škodovala igralcem na ali izven serverja, ne dopuščamo. Strogo je prepovedano vsakršno razkrivanje osebnih informacij (svojih ali od ostalih), v tem je vključeno pošiljanje uporabniških imen na raznih socialnih omrežjih in telefonskih številk. Če se tega ne držite, boste brez opozorila odstranjeni iz strežnika. Huda kršitev je tudi oponašanje osebja ali drugih igralcev.

Dovoljena je uporaba enega sekundarnega računa, ki ga morate prijaviti osebju. Ti računi se lahko uporabljajo v namene AFK farm, ipd. Osebje si pridržuje pravico odstranitve teh "igralcev", če je potrebna sprostitev prostora za druge igralce ali pa je strežnik v tistem trenutku "nestabilen". Deljenje računov, glavnih ali sekundarnih, med večimi igralci ni dovoljeno.

V to kategorijo so med drugimi zavzete še naslednje kršitve: kraja računov, vdiranje v račune ostalih, pošiljanje IP grabber povezav, kraja informacij.

AFK

Za AFK čas ni omejitve. Pomembno je le, da ne uporabljate naprav ali skript, ki vam preprečujejo AFK status. Pri tem velja enako kot je bilo omenjeno zgoraj - osebje si pridržuje pravico odstranitve AFK igralcev v primeru, da je potrebno sprostiti prostor za druge igralce.

Igralniška izkušnja in farme

Da vam lahko zagotovimo gladko igralniško izkušnjo, smo postavili določene omejitve. Igralec lahko ima v lasti samo eno Iron Farmo*, okoli katere v polmeru 200 kock, ne sme biti druge farme istega tipa, ima lahko maksimalno dva nadstropja (24 villagerjev). Farme odvečnih stvari ne smejo metati na tla. *vključno s sekundarnim računom.

Vsi redstone sistemi morajo biti optimizirani. To pomeni, da ne smejo biti aktivni 24/7 (brez 24/7 redstone clockov). Zagotoviti morate, da ima vsaka vaša farma možnost izklopa. V nasprotnem primeru si osebje pridržuje pravico izbrisa farme brez povrnitve materiala in denarja. Enako velja za vsako farmo, ki povzroča morebitne težave.

Za dolge prenose predmetov uporabite water streame, uporaba dolgih linij hopperjev ni dovoljena.

V nekem območju je lahko maksimalno 14x16 živali vsakega tipa. Ob prekoračitvi se to število samodejno zmanjša.

Na koncu je pomembno povedati, da osebje v potek survival izkušnje ne posega. To vključuje spawnanje mobov, uporaba WorldEdit-a, ipd.

Omejitve v chunkih

Zaradi neoptimiziranih farm, smo nastavili limit za določene blocke in mobe. Ob presegu limita bosta v igri samodejno obveščeni.

Posodobljeno 1.11.2020